Petak, 10.11.2023.

11:15

U ponedeljak ministri spoljnih poslova EU šefovima diplomatija Zapadnog Balkana

Savet za spoljne poslove Evropske unije u ponedeljak će održati sastanak koji će voditi visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj.

Izvor: Kosovo online

U ponedeljak ministri spoljnih poslova EU šefovima diplomatija Zapadnog Balkana
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Očekuje se da će 13. novembra ministri spoljnih poslova EU razgovarati o ratu u Ukrajini i najnovijim dešavanjima u vezi sa Jermenijom i Azerbejdžanom.

Nakon Saveta za spoljne poslove, ministri EU će učestvovati na ministarskom sastanku između EU i Zapadnog Balkana.

Ministri spoljnih poslova Zapadnog Balkana, uključujući Kosovo, zajedno sa ministrima spoljnih poslova EU, prema agendi će se sastati u 17. 30 časova, a sastanak će predvoditi šef diplomatije EU Đuzep Borelj.

Evropska komisija odobrila je u sredu veliki paket finansijske pomoći za Zapadni Balkan, inače poznat kao „Plan rasta", od šest milijardi evra za period od 2024. do 2027. godine.

Planirano je da od ovog iznosa do dve milijarde evra ide kao bespovratna pomoć, dok će četiri milijarde u vidu povoljnih kredita ili kapitalnih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: