Oštar protest Moldaviji: "Progon medija na ruskom jeziku"

Ambasadorka Moldavije u Rusiji Lilian Darijus pozvana je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gde joj je uručen oštar protest.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Protest joj je uručen zbog pritiska na medije na ruskom jeziku, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Moldavskoj strani uručen je oštar protest u vezi sa tekućim politički motivisanim progonom medija na ruskom jeziku u Moldaviji, čija je druga manifestacija bila odluka da se direktor novinske agencije Sputnjik Moldavija, Vitalij Denisov, protera iz zemlje 13. septembra", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Kako se navodi, moldavska ambasadorka obaveštena je da je, kao recipročna mera, jednom broju lica zabranjen ulazak u Rusiju zbog njihove uloge u ograničavanju prava ruskih novinara u Moldaviji i podsticanjem antiruskih osećanja, prenose RIA novosti.

Sredinom septembra, direktor Sputnjika Moldavije Vitalij Denisov rekao je za RIA Novosti da će biti deportovan iz Moldavije.

On je objasnio da su službenici migracione službe došli kod njega u Kišinjev, stavili ga u automobil i sproveli na aerodrom sa nalogom za deportaciju prvim letom .

Prema rečima Denisova, moldavske vlasti tvrde da on predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost. Istog dana Denisov se vratio u Moskvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu