Bajden bankrotirao: Otkriveno da je tražio pomoć

Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, rekao je krajem 2018. svom stricu Džejmsu Bajdenu da je potpuno ostao bez novca.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL
EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Tada je pomenuo i da mu je potrebna finansijska pomoć oca, sudeći po porukama otkrivenim u dokumentima uzbunjivača američke Službe za unutrašnje prihode.

Kako prenosi Njujork post, Hanter Bajden je u prepisci sa stricem naveo da su milioni dolara koje je stekao preko svojih biznisa u inostranstvu "svi nestali", i da više ne može da priušti školarinu za svoje tri ćerke, pa čak ni osnovne životne troškove.

"Mogu da radim kada sam u Njujorku ceo dan, svaki dan u naredna tri meseca. Ali ne mogu da plaćam alimentaciju bez tate ili školarine ili za hranu i benzin. Zaista je sve nestalo. Siguran sam da mogu da nadoknadim to za 15–20 dana, ali on mi je u suštini jasno stavio do znanja da neće plaćati alimentaciju jer je mama jasno rekla da to neće činiti", napisao je Hanter Bajden.

Džejms Bajden je rekao Hanteru da misli da će novi dogovor biti dovoljan samo uz još malo "pomoći" sadašnjeg predsednika.

"Ovo može da funkcioniše, potrebna vam je sigurna luka. Mogu da radim nasamo sa tvojim ocem! Kao i obično, treba nam samo nekoliko meseci njegove pomoći. Hajde da pričamo o tome", rekao je Džejms Bajden.

Ova prepiska deo je niza dokumenata koji je objavio Komitet za sredstva Kongresa, u kojima se 53-godišnji Hanter prikazuje kao umešan u razne šeme trgovine uticajem za vreme dok je sklapao poslovne dogovore sa subjektima iz inostranstva.

Prepiska takođa baca dodatno svetlo na finansijske peripetije porodice Bajden, koje su poslužile kao veza za istragu o opozivu koju su pokrenuli republikanci u Predstavničkom domu, navodi Post.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu