Medvedev: Spremni smo za sukob sa NATO

Poslednji sukobi sa Ukrajinom ne ostavljaju mnogo izbora osim direktnog sukoba sa NATO, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Shutterstock/Anton Veselov
Shutterstock/Anton Veselov

"Čini se da Rusiji ostavljaju sve manje izbora, izuzev direktnog konflikta sa Severnoatlantskom alijansom na terenu, koja se pretvorila u otvoreno fašistički blok nalik hitlerovskoj osovini, mada većih razmera. Mi smo spremni, iako će rezultat biti postignut uz daleko veće gubitke po čovečanstvo nego 1945. godine", napisao je on na kanalu na Telegramu.

On se osvrnuo na nedavni skandal zbog posete ukrajinskog naciste i veterana SS divizije Jaroslava Hunke kanadskom parlamentu, kao i isporuke tenkova "abrams" iz arsenala NATO Ukrajini i obećanja o isporukama raketa dalekog dometa.

Podsetimo, na sednici parlamenta Kanade je u čast posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog 22. septembra, između ostalih, prisutan bio i 98-godišnji Jaroslav Hunka, koga je predsedavajući Donjeg doma parlamenta uz aplauz predstavio kao "borca za nezavisnost Ukrajine od Rusa tokom Drugog svetskog rata", piše "Sputnjik".

Ispostavilo se da je Hunka bivši pripadnik dobrovoljačke divizije "Galicija" SS trupa, u kojoj su bili ukrajinski nacionalisti i koja ne samo da se borila protiv Crvene armije, već je bila poznata i po zverstvima nad Jevrejima, Poljacima, Belorusima i Slovacima.

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je da ni on ni delegacija Zelenskog nisu upoznati sa pozivom u parlament zemlje i planovima da se oda počast ukrajinskom SS vojniku, kojeg je pronašao predsedavajući Donjeg doma Entoni Rota, piše "Sputnjik".

Trudo tvrdi da se radi o ruskoj propagandi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu