Brod se nasukao na liticu: Turiste jedva spasili VIDEO

Hrvatski vatrogasci obavestili su da su spasili 38 putnika s turističkog broda koji se nasukao na liticu Vela Sika kod Lopara na ostrvu Rab, piše "Morski.hr".

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Shutterstock/m.mphoto
Shutterstock/m.mphoto

"Brod je prevozio američke i belgijske turiste. Dojavu da se brod nasukao dobili smo u 9:36. Lučka uprava nas je kontaktirala jer imamo vatrogasni brod. Bilo je jako nevreme i uslovi za približavanje tom brodu bili su gotovo nemogući. U 10.36 časova odlučili smo da isplovimo, pošto je na brodu 38 putnika. Bilo je izuzetno teško zbog velikih talasa, a kako je brod bio nasukan na stijenu, bilo je dosta plitko i morali smo paziti da se ne nasukamo", rekao je komandant DVD Lopar Stanislav Franelić.

"U 13.00 časova svih 38 putnika prebacili u Lopar i smestili ih u Vatrogasni dom Lopar. Tamo smo za njih organizovali osveženje i smeštaj u hotel. U 14.54 dobili smo dojavu da je voda ušla u nasukani brod. Sad smo na terenu, i sada ide ispumpavanje. Ronioci će proveriti njegovo stanje, jer je nagnut na jednu stranu. Više informacija ćemo znati uskoro, ali naše vatrogasne pumpe su na brodu, u slučaju da dođe do većeg prodora mora", dodao je on, piše "Morski.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu