Utorak, 26.09.2023.

12:10

Brod se nasukao na liticu: Turiste jedva spasili VIDEO

Hrvatski vatrogasci obavestili su da su spasili 38 putnika s turističkog broda koji se nasukao na liticu Vela Sika kod Lopara na ostrvu Rab, piše "Morski.hr".

Izvor: Jutarnji list

Brod se nasukao na liticu: Turiste jedva spasili VIDEO
Shutterstock/m.mphoto

"Brod je prevozio američke i belgijske turiste. Dojavu da se brod nasukao dobili smo u 9:36. Lučka uprava nas je kontaktirala jer imamo vatrogasni brod. Bilo je jako nevreme i uslovi za približavanje tom brodu bili su gotovo nemogući. U 10.36 časova odlučili smo da isplovimo, pošto je na brodu 38 putnika. Bilo je izuzetno teško zbog velikih talasa, a kako je brod bio nasukan na stijenu, bilo je dosta plitko i morali smo paziti da se ne nasukamo", rekao je komandant DVD Lopar Stanislav Franelić. "U 13.00 časova svih 38 putnika prebacili u Lopar i smestili ih u Vatrogasni dom Lopar. Tamo smo za njih organizovali osveženje i smeštaj u hotel. U 14.54 dobili smo dojavu da je voda ušla u nasukani brod. Sad smo na terenu, i sada ide ispumpavanje. Ronioci će proveriti njegovo stanje, jer je nagnut na jednu stranu. Više informacija ćemo znati uskoro, ali naše vatrogasne pumpe su na brodu, u slučaju da dođe do većeg prodora mora", dodao je on, piše "Morski.hr".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: