Nedelja, 24.09.2023.

08:56

Policija u Prištini: Pucnjava u Banjskoj

Policija tzv. Kosova saopštila je da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića noćas u 2.34 došlo do incidenta.

Izvor: Tanjug

Policija u Prištini: Pucnjava u Banjskoj
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kako su naveli, jedan policajac je tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

"Prilikom obavljanja policijskih dužnosti, danas oko 02.34 časova u Mitrovici Sever, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu sela Banjska na mostu postavljena dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) i ulaz u ovo selo preko mosta je onemogućen, pošto je blokiran", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je sa tri jedinice krenula u pravcu lokacije i čim su stigle u blizini mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su usled hitaca upucana dva policajca.

Jedinice policije su, kako se tvrdi, u samoodbrani reagovale na napad.

"Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u južnoj Mitrovici gde je lekar konstatovao smrt jednog od teško povređenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povređen, prema rečima lekara van životne opasnosti", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da (tzv.) kosovska policija, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike.

Premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti prethodno je na Fejsbuku napisao da je u napadu u selu Banjska kod Leposavića ubijen jedan policajac, a jedan povređen.
Prema njegovim tvrdnjama, napadači su nosili maske i bili naoružani teškim naoružanjem.

U Prištini je saopšteno da je predsednica prištinskih institucija Vjosa Osmani prekinula posetu Njujorku zbog događaja u Banjskoj.

Dopisnik Tanjuga ima nezvanične informacije da su blokirani prilazi Banjskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: