Lavrov Guterešu predao poruku devojčice iz Luganska VIDEO

Video-poruka učenice iz Luganska kojoj ona traži da kijevski režim prekine ubijanje dece u Donbasu predata je generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Shutterstock/mojahata
Shutterstock/mojahata

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov predao je generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu video-poruku učenice iz Luganska, Faine Savenkove u kojoj ona traži da kijevski režim prekine ubijanje dece u Donbasu, da se prestane sa granatiranjem civilnih objekata i školama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Snimak je predat tokom sastanka Lavrova i Gutereša u sedištu UN u Njujorku, navelo je ministarstvo.

"Ministar je predao generalnom sekretaru UN video poruku devojčice iz Luganska, Faine Savenkove, članovima Saveta bezbednosti UN", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je ranije saopštilo da je Lavrov Guterešu poklonio i knjigu "Ukrajinski zločini protiv čovečnosti (2022-2023)" i izbor dokumentarnih video snimaka "Deca Donbasa".

Faina Savenkova, na video snimku koji su snimili reporteri Sputnjika u školi broj 7 koju su uništile ukrajinske Oružane snage u Lugansku, obratila se članovima Saveta bezbednosti UN, tražeći od te organizacije da učini sve da se zaustavi ukrajinsko granatiranje mirnih gradova i pogibija dece.

Devojčica je rekla da se ova škola, koja je preživela Veliki otadžbinski rat (1941-1945), više ne može obnoviti, kao što je nemoguće vratiti živote dece za čiju je smrt kriva Ukrajina.

Ona je pozvala UN da prestanu da isporučuju "strašno oružje" Ukrajini kako bi se zaustavila ubistva i zahvalila onima koji "ne podržavaju zločine ukrajinske vlade protiv čovečnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu