Subota, 23.09.2023.

20:29

Linta: Hapšenja Srba na KiM - nastavak smišljenog progona

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta saopštio je da nedavno hapšenje trojice Srba na KiM predstavlja nastavak smišljenog progona srpskog naroda.

Izvor: Tanjug

Linta: Hapšenja Srba na KiM - nastavak smišljenog progona
Printskrin/ Tv B92/ arhiva

''Uhapšeni su Ilija Elezović, star 70 godina, u Severnoj Mitrovici koji je težak onkološki bolesnik, zatim Dragan Milović, policajac, otac troje dece, u Zvečanu i Zoran Kostić star 73 godine u Prilužju. Određeno im je mesec dana pritvora suprotno zakonu jer su osumnjičeni da su navodno počinili ratne zločine protiv albanskih civila. Iliji Elezoviću je ugrožen život u pritvoru zbog teškog zdravstvenog stanja u kome se nalazi'', podsetio je Linta u saopštenju.

On je dodao da je specijalno odjeljenje osnovnog suda u Prištini, koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina je etnički motivisana institucija i u funkciji separatističkog režima Aljbina Kurtija.

''Potpuno je jasno da cilj suda u Prištini nije istina i pravda već učestvovanje u progonu i zastrašivanju Srba da bi se opravdao lažni mit o Srbima kao zločinciima i Albancima kao žrtvama'', navodi Linta.

On je podsetio da su preksinoć bačene tri bombe na kuće predstavnika Srpske liste u mestu Ranilug u Kosovskom Pomoravlju kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta.

Očigledno je da je u pitanju još jedan način smišljenog progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dodao je.

Linta je pozdravio odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se traži sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN povodom katastrofalne situacije u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Takođe, Linta je pozvao SAD i EU da konačno zaštite srpski narod na KiM i pošalju jasnu poruku Kutijevom režimu da je neprihvatljiva njegova ratnohuškačka i neodgovorna politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: