Četvrtak, 21.09.2023.

15:48

Orban upozorava: "Nećemo dozvoliti"

Budimpešta ne planira da odstupi od svog stava o glavnim političkim i društvenim pitanjima, iako je svesna da će lideri SAD i EU nastaviti da je napadaju.

Izvor: RT.rs

Orban upozorava:
Foto: Profimedia

Prema pisanju lista "Mađar nemzet", na sastanku koji je održan iza zatvorenih vrata, premijer Mađarske Viktor Orban je naveo da je Mađarska "trn u oku" zapadnim zemljama jer je "najslobodnija zemlja u Evropi".

"Naše granice su bezbedne i ovde nema migranata. Umesto toga, vodimo porodičnu politiku i niko ne nameće rodne ideje deci. Ne dajemo oružje Ukrajini i ne želimo da se mešamo u rat", ističe Orban.

On je upozorio na nameru lidera EU da Mađarskoj oduzmu ekonomski, kulturni i politički suverenitet tako što će promeniti način na koji Budimpešta snabdeva gasom stanovništvo i prisiliti je da primi desetine hiljada migranata u državu.

Orban dodaje da je Zapad želeo da prisili Mađarsku da Ukrajini da novac i odobri članstvo te države u EU bez debate, iako ne ispunjava uslove.

"Nećemo dozvoliti da se to dogod"i, rekao je Orban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: