2.500 vojnika je na granici: Počelo je...

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da su danas na teritoriji ove zemlje počele vojne vežbe velikih razmera.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U njima učestvuju sve zemlje Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), koja se često naziva i "Istočni NATO".

Kako je naglašeno, manevri su počeli na šest beloruskih poligona u rejonima koji se graniče sa Poljskom, kao i u regionu Minska, a navodi se da će u njima učestvovati više od 2.500 vojnika.

"U skladu sa sporazumom, na vežbi će učestvovati vojnici iz Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Rusije i Tadžikistana. Pored 2.500 vojnika, u vežbi će učestvovati više od 500 vozila i opreme", saopšteno je.

Kako se navodi u saopštenju, osnovni cilj vežbe je unapređenje koordinacije i koherentnosti rada organa komandovanja i rukovođenja tokom pripreme i izvođenja zajedničkih operacija.

Vežbe istočnih saveznika komentarisali su i ukrajinski zvaničnici, koji su izrazili zabrinutost zbog događaja.

"Sva dejstva neprijatelja, posebno kada izvode manevre na svojoj teritoriji, predstavljaju određeni aspekt povećane opasnosti za nas. Očigledno je da ćemo reagovati. Komandanti su dobili jasne zadatke da pojačaju odbranu granice i pojačaju budnost na na svim borbenim položajima“, rekao je komandant Sergej Najev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu