Povratak školske godine u Ribnikaru: Norveški stručnjaci pripremili upitnik VIDEO

Osnovci i srednjoškolci sutra sedaju u klupe, počinje nova školska godina.

Izvor: B92
Podeli

Prosvetari i stručne službe poručuju da spremno dočekuju početak škole, ali sutrašnji dan je dan o kome se govori i na koji se priprema cela Srbija protekla gotovo četiri meseca, od masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Pripremaju se i one škole u okolini Mladenovca zbog takođe masovnog zločina u Malom Orašju i Duboni.

U školi Vladislav Ribnikar, ne mestu zločina i nezapamćene tragedije biće memorijani centar. U našim školama 3. maj obeležavaće se kao Dan tuge i sećanja.

U samoj školi Ribnikar privode se kraju radovi na obnovi enterijera škole I spoljne fasade, kao I dve fiskulturne sale. Stručnjaci radne grupe za podršku mentalnom zdravlju već su u ovoj školi ali i školama u Mladenovcu i Smederevu, koje pohađaju đaci pogođeni drugim tragičnim masovnim ubistvima u selima Dubona i Malo Orašje.

U pomoć su pozvani i norveški stručnjaci. U školi Ribnikar biće predstavljen upitnik za procenu stepena traumatskog iskustva. Za njegovo srpovođenje biće potrebna saglasnost svakog roditelja.

Nastavno osoblje poziva roditelje na saradnju, a i medijima je upućen poziv da ne snimaju decu ni roditelje ni u školi ribnikar ni u školama u Smederevu i Mladonovcu, da ne retraumatizuju učenike.

Pogledajte u video snimku šta je rekla majka čija devojčica pohađa Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar":

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu