Nedelja, 27.08.2023.

16:07

Ispravka: Poljska i Mađarska ne kreću na Ukrajinu

Regionalni mediji objavili su vest da bi Poljska i Mađarska mogle navodno da uzmu deo teritorije Ukrajine, pozivajući se na reči obaveštajca Skota Ritera.

Izvor: RT.rs

Ispravka: Poljska i Mađarska ne kreću na Ukrajinu
Tanjug/AP Photo/Libkos

On je navodno govorio u uživo programu na "Dajalog vorks". Međutim, kako nam je ukazao portal "Raskrinkavanje.me", vest koju je preneo portal B92.net nije istinita, odnosno da su reči Ritera u svojstvu propagande.

Vlada Poljske se oglasila i objasnila da je reč o dezinformaciji, time demantujući reči Ritera objavljenih u prethodnoj verziji vesti, koji je tvrdio da ništa "ne može da zaustavi "Budimpeštu da napadne i zauzme Zakarpatje".

“Laži o navodnim planovima Poljske da napadne zapadnu Ukrajinu ponavljaju se već nekoliko godina… Cilj ruske propagande je da podstakne nepoverenje između Ukrajine i Poljske i da naruši poljsko-ukrajinsku saradnju. Cela Evropa i celi zapadni svet moraju da se ujedine za suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine", navodi se u saopštenju poljske vlade.

U vezi propagandnih navoda se oglasio i kabinete Viktora Orbana, i to posle sastanka sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

“Tokom razgovora, Orban je uverio Zelenskog da će Mađarska, kao i ranije, nastaviti da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine", stoji u objavi za medije.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima portala B92.net na nenamernom propustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: