Dečak ubica isključen iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

Nastavno veće Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" donelo je odluku o isključenju dečaka ubice, prenosi "Blic".

Izvor: B92, Blic
Podeli
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Sve o masakru na Vračaru možete pronaći OVDE.

Tome je prethodila neophodna i zakonom propisana disciplinska mera ukora.

Kako se dečak ubica nalazi u ustanovi zatvorenog tipa, nastavak školovanja može da se odvija kroz školu "Doktor Dragan Hercog", koja je specijalizovana za nastavu u bolničkim uslovima lečenja.

Dečak ubica koji je 3. maja ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja do tog trenutka ostvario je dve trećine časova i po sili zakona on ima uslove za završetak sedmog razreda i ocene.

Ova realnost propisana je zakonom jer je osnovno obrazovanje obavezno.

Prema pisanju "Blica", kada će nastaviti školovanje dečak ubica i po kom modelu tek treba da se odluči.

U kom trenutku će se gradivo iz osmog razreda naći pred njim zavisi od procene stručnjaka Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. Pre bilo kakve odluke školskog sistema mora da postoji procena Klinike da li je dečak ubica u stanju da nastavi školovanje i kakvo će ono biti.

Navodno, moguća su dva modela; da mu se nastavni program da isključivo u pisanoj formi ili onlajn. Ukoliko se bude donela odluka da nastavi školovanje onlajn, njemu neće biti omogućeni drugi sadržaji na kompjuteru.

Podsetimo, majka dečaka ubice obratila se pre nekoliko dana institucijama sa zahtevom da se reši pitanje daljeg školovanja njeno dvoje dece.

U pismu, majka dečaka ubice ne pominje tragediju u "Ribnikaru" ni jednom jedinom rečju, već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica složena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu