Potvrđen poseban sastanak Vučića i Erdogana u Budimpešti

Beograd -- Tokom obraćanja naciji o planovima u narednom periodu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će imati poseban sastanak sa turskim predsednikom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Za nas je važno da održavamo kontakt, ne samo konktak već da pokušavamo da imamo najbolje moguće odnose sa Turskom. Turska je regionalna velesila i verujem da razgovori u Budimpešti, a potvrđen je bilateralni sastanak sa Erdoganom, će biti korak u poboljšanju naših odnosa. Imamo korektne, pristojne odnose, ali je tačno da slanje 4 puta 4 vozila minobacača (Prištini) je nešto što je kvarilo naše odnose i o tome sam razgovarao sa Erdoganom telefonom na otvoren i iskren način. Verujem da će ovo biti dalji korak u poboljšanju naših odnosa i verujem da ćemo uskoro moći da ugostimo Erdogana u Srbiji", rekao je Vučić na RTS.

On je istakao, govoreći o predstojećem putu u Budimpeštu, da je Mađarska iskreni partner, ne samo na evropskom putu Srbije, već u svakom smislu.

"Mi na Mađarsku možemo da se oslonimo. Mi polovinu naše rezerve gasa čuvamo u Mađarskoj i to smo dobili po povoljnim uslovima", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će u Budimpešti biti mnogo evropskih i svetskih lidera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu