Masovnom ubici iz Mladenovca i njegovom ocu produžen pritvor

Apelacioni sud u Beogradu je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu produžio za još tri meseca pritvor Urošu B. (21) iz Dubone.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je osumnjičen da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio devet i ranio 11 ljudi.

Pritvor je za još tri meseca produžen i njegovom ocu R. B., saznaje Tanjug.

Njegovog oca tužilaštvo tereti za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je radi utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

U. B. je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.

Sumnja se da je U. B. izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

U. B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, ubio osmoro ljudi, a 12 lica povredio, a od povreda je jedan mladić naknadno preminuo.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu