Produžen pritvor ocu ubice iz Mladenovca; Negirao izvršenje krivičnog dela

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor R.B. (54) ocu U.B., koji je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio devet i ranio 11 ljudi.

Izvor: B92

Sreda, 05.07.2023.

13:11

Produžen pritvor ocu ubice iz Mladenovca; Negirao izvršenje krivičnog dela
RINA

Tužilaštvo je 3. jula sudu predložilo da R.B. produži pritvor zbog sumnje da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

R.B. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

U.B. je 4. maja u večernnjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba, i pokušao da ubije još 12 osoba, od kojih je jedan mladić naknadno podlegao povredama. Kako se sumnja, dok je bežao od policije najpre je ukrao kola, nakon čega je naredio taksisti da ga vozi, preteći mu bombom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: