Brat ubice iz Mladenovca odbio da svedoči

U Višem javno tužilaštvu u Smederevu rođeni brat osumnjičenog U. B. za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne svedoči.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2023.

10:42

Brat ubice iz Mladenovca odbio da svedoči
FOTO TANJUG/ STR

Pored brata saslušana je i njegova supruga, odnosno snaja osumnjičenog U. B., kao i još dva svedoka, saznaje Tanjug.

Rođeni brat i snaja su iskoristili svoje zakonsko pravo da kao članovi porodice ne svedoče u ovoj fazi postupka.

Za danas je predviđeno saslušanje još nekoliko svedoka, a ukupno su do danas saslušana 52 svedoka u ovom postupku.

Među saslušanim svedocima nalaze se članovi porodice ubijenih i ranjenih, kao i taksista koga je, kako se sumnja, U. B. pod pretnjom naterao da ga odveze do sela blizu Kragujevca gde je kasnije i uhapšen.

Pored U. B. uhapšeni su i njegov otac R. B., ujak G. G. i brat od ujaka B. G. i svi se nalaze u pritvoru. Ocu, ujaku i bratu od ujaka osumnjičenog se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U. B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam , a pokušao da ubije 12 osoba. Deveta žrtva ovog masakra je preminula kasnije od zadobijenih povreda.

Nakon ubistva sumnja se da je U. B. došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

U. B. se stavljaju na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: