Ponedeljak, 26.06.2023.

08:42

Sud u Kraljevu potvrdio optužnicu protiv Kurtijevih specijalaca: Braniće se sa slobode

Trojica pripadnika tzv. Kosovske policije uhapšena 14. juna od strane srpske policije pojavila su se danas pred sudom u Kraljevu, prenosi Kljan Kosova.

Izvor: B92

Sud u Kraljevu potvrdio optužnicu protiv Kurtijevih specijalaca: Braniće se sa slobode
FOTO TANJUG/STR/ bs

Kako prenose mediji, sudsko ročište protiv trojice kosovskih policajaca počelo je u 9 sati.

Nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Više javno tužilaštvu u Kraljevu donelo je 16. juna naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice kosovskih policajaca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija, a sudija za prethodni postupak je osumnjičenima odredio pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: