MUP o hapšenju specijalaca tzv. Kosova: Bili su naoružani do zuba, automatskim puškama i municijom

Ministarstvo unutrašnjih poslova zakazalo je za danas u 17 sati vanrednu konferenciju za medije povodom hapšenja pripadnika policije tzv. Kosova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Željko Brkić, državni sekretar u MUP-u rekao je da su danas u 12.38 sati, u pojasu prema AP KiM, pripadnici Specijalne jedinice srpske policije uhapsile trojicu do zuba naoružanih specijalaca tzv. Kosova.

"Sva trojica uhapšenih bili su u punoj ratnoj opremi, naoružani sa tri automatske puške, municijom, GPS uređajima, mapama i drugom opremom. Trojica pripadnika takozvane Kosovske policije sa inicijalima R.Z., B.S. i M.S., sa službenim vozilom marke Dačia Daster, došli su do alternativnog prelaza", izneo je Brkić detalje.

Kako je dodao, mesto hapšenja se nalazi u selu Gnjilica, u opštini Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.

Naglašavam da je Republika Srbija ozbiljna država, i da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ni u jednom trenutku nisu prelazili, nisu bili blizu administrativne linije, te samim tim nisu prekršili rezoluciju 1244", naveo je Brkić.

On je rekao i da će policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalje radove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu