Sreda, 14.06.2023.

17:05

MUP o hapšenju specijalaca tzv. Kosova: Bili su naoružani do zuba, automatskim puškama i municijom

Ministarstvo unutrašnjih poslova zakazalo je za danas u 17 sati vanrednu konferenciju za medije povodom hapšenja pripadnika policije tzv. Kosova.

Izvor: B92

MUP o hapšenju specijalaca tzv. Kosova: Bili su naoružani do zuba, automatskim puškama i municijom
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ bg

Željko Brkić, državni sekretar u MUP-u rekao je da su danas u 12.38 sati, u pojasu prema AP KiM, pripadnici Specijalne jedinice srpske policije uhapsile trojicu do zuba naoružanih specijalaca tzv. Kosova.

"Sva trojica uhapšenih bili su u punoj ratnoj opremi, naoružani sa tri automatske puške, municijom, GPS uređajima, mapama i drugom opremom. Trojica pripadnika takozvane Kosovske policije sa inicijalima R.Z., B.S. i M.S., sa službenim vozilom marke Dačia Daster, došli su do alternativnog prelaza", izneo je Brkić detalje.

Kako je dodao, mesto hapšenja se nalazi u selu Gnjilica, u opštini Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.

Naglašavam da je Republika Srbija ozbiljna država, i da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ni u jednom trenutku nisu prelazili, nisu bili blizu administrativne linije, te samim tim nisu prekršili rezoluciju 1244", naveo je Brkić.

On je rekao i da će policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalje radove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: