Bruka i sramota: Opozicija tražila sednicu, a nisu se ni pojavili

Beograd -- Sednica Skupštine Srbije odložena je za sutra zbog nedostatka kvoruma.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Poslanici Skupštine Srbije trebalo je danas da nastave raspravu o predlogu za smenu ministra policije Bratislava Gašića, što je jedan od zahteva sa političkih protesta "Srbija protiv nasilja".

Sednica je trebalo da počne u 10 časova, ali je odložena za zbog nedostatka kvoruma. Na sednici je bilo prisutno 74, a potrebno je da prusustvuje najmanje 84 poslanika.

Za diskusiju u Skupštini jednog od najvažnijih zahteva opozicije i protesta - smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, vođe protesta i narodni poslanici opozicije nisu se faktički pojavili na svom radnom mestu, poslaničkoj klupi.

Jutros je, kako prenose mediji, na sednicu Skupštine došlo samo tridesetak poslanika opozicije, zbog čega je najpre predsedniK Skupštine odložio sednicu za sat vremena, a potom je morao i da je odloži za sutra jer poslanici opozicije nisu uspeli da se "dozovu" u dovoljnom broju.

Na kraju je u Skupštinu došlo 45 opozicionih poslanika, iz DS sedam, od 10 ukupno, Zavetnika je bilo šest od ukupno 8, Zeleno-levi klub četiri, dok Radomir Lazović nije ni došao, zatim Moramo-Zajedno pet poslanika od osam ukupno, s tim da ni Zelenović ni Miketić nisu došli.

Iz NADA-e je pak došlo šest od 14 poslanika ukupno, što je manje od pola. Iz Narodbe stranke došlo je samo šest poslanika, od ukupno 12, znači samo pola, iz Dveri je došlo dvoje poslanika, od šest, što je trećina.

Iz SSP Dragana Đilasa i Marinike Tepić došplo je 11 od 15 poslanika.

Nakon sat vremena, poslanici opozicije uspeli su da se domognu broja 50 prisutnih.

Kako navode mediji, ni tada u Skupštini nije bilo glavnih opozicionih političara Radomora Lazovića, Zelenovića, Miketića, Miloša Jovanovića, Gajića, Stefana Jovanovica, Borka Stefanovića, pola Dveri...

Podsetimo, ovlašćeni predlagač za formiranje anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih tragedija, je upravo šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu