Utorak, 13.06.2023.

05:52

Danas u Duboni obeležavanje 40 dana od tragedije

U Duboni je danas održan parastos povodom obeležavanja 40 dana od tragedije, kada je tom selu i u Malom Orašju ubijeno osam osoba.

Izvor: Tanjug

Danas u Duboni obeležavanje 40 dana od tragedije
Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

U 9:30 sati parastos će biti održan i na mestu stradanja u Malom Orašju.

Građani će tokom celog dana polaganjem cveća i paljenjem sveća u moći da odaju poštu žrtvama u ta dva sela izmedju Mladenovca i Smedereva.

Podsetimo, u noći između 4. i 5. maja, 20-godišnji U.B. je hicima iz automatskog oružja, lišio života osam osoba u Duboni i Malom Orašju.

On je priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi.

U.B. se nalazi u pritvoru koji mu je određen 6. maja.

U nedelju 11. juna obeleženo je 40 dana od tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, gde su gradjani polagali cveće i palili sveće u znak sećanja na 10 žrtava masovne pucnjave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: