Putine, zove Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan predložio je formiranje međunarodne komisije koja će istražiti uništavanje brane Kahovskaja.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2023.

17:00

Putine, zove Erdogan
EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL

On je predlog izneo u odvojenim telefonskim razgovorima sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Predsednik Erdogan je rekao da bi se mogla formirati komisija uz učešće eksperata zaraćenih strana, Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice, uključujući Tursku, za detaljnu istragu eksplozije na brani", saopštio je njegov kabinet posle poziva sa Zelenski.

U drugom razgovoru sa svojim ruskim kolegom, Edogan je rekao da je potrebna sveobuhvatna istraga o uništenju fronta između ruskih i ukrajinskih snaga.

Erdogan je ponovio predlog da se formira međunarodna komisija koja bi uključivala UN i Tursku koja bi istražila ovo pitanje.

Rušenje brane je, podsetimo, dovelo do poplava zbog kojih su hiljade civila pobegle sa tih područja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: