Dodik: Sve je spremno, Srpska za sat i po može da postane nezavisna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da pokušava da ubedi Hrvate da zajedno sa Srbima jednokratno napuste institucije BiH.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

On je istakao da u trezoru Republike Srpske postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da posle sat i po skupštinskog zasedanja Srpska postane nezavisna država.

Ili će početi povlačenje stranaca iz BiH ili će oni ovde uvesti svoje trupe, rekao je Dodik povodom krize koja je nastupila u donosima sa Zapadom zbog pitanja rapodele imovine i dodao da su "stvari došle do zida".

Dodik smatra da još postoji šansa za razgovor i da u tom dijalogu Sarajevo može nešto i da izvuče.

"Srpska odbija da živi u neustavnoj BiH"

"Ako mi sami budemo donosili odluke, neće dobiti ništa. Nudimo razgovor bez stranaca, da vidimo šta je moguće. Ako neće dijalog, svesno biraju neizvesnost", izjavio je Dodik za Politiku.

On je naglasio da Srpska odbija da živi u neustavnoj BiH.

"Da ne otkrivam sve detalje, reću ću deo: BiH će funkcionisati samo dok u njenim strukturama sede sva tri naroda. Pokušavam da ubedim Hrvate da jednokratno napustimo institucije BiH“, istakao je Dodik. On je upitao šta će se desiti kada se svi ljudi iz Republike Srpske vrate u institucije Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu