Bajden traži hitnu zabranu nošenja vatrenog oružja

Nakon pucnjave u školi u gradu Nešvilu, američki predsednik Džozef Bajden pozvao je američki Kongres da usvoji zabranu nošenja vatrenog oružja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.03.2023.

07:29

Bajden traži hitnu zabranu nošenja vatrenog oružja
Tanjug/AP Photo/Susan Walsh, File

"Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje", rekao je Bajden u Beloj kući, prenosi Rojters.

Žena koja je pre nego što je likvidirana upala u školu sa najmanje dve automatske puške i pištoljem, saopštila je policija.

S obzirom da Predstavnički dom američkog Kongresa kontrolišu republikanci usvajanje bilo kakvog novog zakona o bezbednosti oružja je malo verovatno ove godine, smatraju uticajni kongresmeni.

"Koliko još dece mora da bude ubijeno pre nego što republikanci u Kongresu usvoje zabranu jurišnog oružja ili uvedu obavezu bezbednog čuvanja oružja", zapitala se tokom današnjeg brifinga za novinare portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: