Vučić o hapšenju Vladimira Putina: "Nisam hapsio one koje je tražio Haški sud"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je odluku da se izda nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Obraćajući se građanima Srbije, on je istakao da je Srbija 2001. prihvatila Rimski statut.

"Srbija je 2001 prihvatila Rimski statut a 2009 potpisala prihvatanje delokruga rada međunardonog suda. Mislim, da dam svoj poliltčki komentar, da je to odluka koja će imati, da ne ulazim u pravne stvari, politički loše posledice o loše posledice u ljudskim životima, i govori da postoji velika nespremnost da se govori o miru, primirju, čuvanju ljudskih života", naveo je predsednik Srbije.

"Sad ste ga optućili za najteže ratne zločine, pa sa kim ćete sada da razgovarate... Je l' stavrno mislite da je Rusiju moguće poraziti za tri meseca ili godinu dana? Nisam siguran da je za to bila dovoljno jedna odluka i pametno sračunata... Da je cilj je da se osigura pozicija Putina i Rusije i te bih razloge razumeo... Ali je čuvanje života i postizanja mira mnogo bitnije od toga", dodao je on.

Vučić se osvrnuo i na eventualno hapšenje predsednika Srbije.

"Jasno vam je da dok traje rat, Putin nema kuda ni da dođe u Srbiju.. A ja ni pod subpoena nisam hapsio one koje je tražio haški sud", dodao je Vučić.

Pročitajte još:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu