Olujni vetar rušio drveće i stubove; ima povređenih FOTO

Olujni vetar koji je jutros zahvatio područje Osijeka obarao je stabla i telefonske i električne stubove.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Primljeno je 20-tak prijava o padu stabala, telefonskih i električnih stubova na saobraćajnice na području Osijeka, Belišća, Bizovca, Dalja i Vuke, prenosi Hina.

U Osijeku je olujni vetar porušio štandove na sajmu antikviteta.

U Zagrebu povređena osoba

Jak vetar širom Hrvatske ostavio je posledice u brojnim okruzimaa, od Osječko-baranjskog do Krapinsko zagorskog i Grada Zagreba, gde je jedna osoba povređena, saopštila je Uprava civilne zaštite.

U Zagrebu je jedna osoba povređena, zbog čega je operativna dežurna služba civilne zaštite Županijski centar 112 na mesto događaja odmah uputila hitnu medicinsku pomoć, prenosi Hina.

Centar je tokom prepodneva primio više dojava građana o padu stabala i grana na saobraćajnice i parkirana vozila, padanju delova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

Na području Krapine, zbog snažnog vetra oštećen je dalekovod, a bez struje su ostali Gornja Stubica, deo Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkom okrugu do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabeležen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 sati primio je 16 dojava zbog posledica jakog vetra, a Centar u Virovitici 30-ak.

O srušenim stablima i stubovima ulične rasvete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu