Novi napad Albanaca: Srpski mladić na KiM izboden nožem FOTO/ VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas u Skupštini da je srpski mladić sa KiM izboden nožem.

Izvor: B92

Petak, 03.02.2023.

15:55

Novi napad Albanaca: Srpski mladić na KiM izboden nožem FOTO/ VIDEO
Foto: B92

"Mladić 20 godina ima, Đuzić Boban, od strane dvojice Albanaca, izboden je u rame, u selu Mogila, opštbna Vitina", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da očekuje da će naši zapadni partneri da reaguju sa tim "da se dve strane umire".

Vučić je rekao da je ovo rezultat mržnje koju režim Aljbina Kurtija i njegovi mediji promovišu protiv Srba.
Foto: B92
Nakon ukazane hitne pomoći u ambulanti u Vrbovcu hospitalizovan je oko 14 časova u bolnici u Pasjanu.

"Boban je povređen nožem u predelu gornjeg dela lopatice. Nakon prijema, pacijent je hirurški obrađen, zaustavljeno je krvarenje i urađena rendgen i ultrazvučna dijagnostika. Primljen je na odeljenje i trenutno je van životne opasnosti", kaže dežurni lekar u Zdravstvenom centru Gnjilane dr Bojan Đorić za RTV Plus.

Saopštenje Kancelarije za KiM

Napad na srpskog mladića Bobana Đuzića (20) iz Mogile, kome je grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u predelu ramena, direktna je posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Njega je napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao svog psa i nanela mu dve ubodne rane, poseća se u saopštenju. Pružena mu je odmah, kako se navodi, prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, a potom je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu gde je detaljno pregledan i gde će provesti naredne dane kako bi se njegovo zdravstveno stanje prailo i imao najbolju moguću negu.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena. Od početka godine svedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska deca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15)iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta. Boban navodi da poznaje napadače, ali da ne zna povod za napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: