Ruska ambasada u BiH: Ne širite laži

Ambasada Ruske Federacije u BiH skrenula je pažnju pojedinim medijima u toj zemlji da ne šire lažne informacije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Iz ambasade su sugerisali pojedinim medijima "koji šire lažne informacije da provere pouzdane podatke", kako "ne bi protivrečili Vašingtonu koji izdvaja milione dolara za antirusku propagandu".

"Obratili smo pažnju na publikacije u medijima o aktivnostima sajta raskrinkavanje.ba, koji se već nekoliko godina bavi 'analizom' svetskih vesti, između ostalog, ruskih.

Nazivajući to 'proverom činjenica', autori portala šire lažne informacije i dovode u pitanje pouzdane podatke“, navodi se u komentaru Ambasade Ruske Federacije u BiH objavljenom na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Jedna od tema koju je ovaj izvor spinovao u pokušaju da privuče više čitalaca, dodaju iz Ambasade, bila je o američkim vojno-biološkim programima koji su se sprovodili u laboratorijama na teritoriji Ukrajine.

"Autori takvih „istraživanja“ usudili su se da pretpostave da je razvoj i modifikacija virusnih patogena, uključujući kovid 19, na ukrajinskim poligonima 'teorija zavere'. O neosnovanosti takve pretpostavke svedoče zvanične izjave Vašingtona - koordinator Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi potvrdio je da su američki i ukrajinski vojni biolozi radili na 'naučnim' projektima u Ukrajini, koji su bili naglo obustavljeni čim je započela specijalna vojna operacije za zaštitu Donbasa, očigledno kako bi se izbeglo njihovo otkrivanje“, dodaju iz Ambasade Rusije.

Osim toga, kako se navodi u komentaru, tokom specijalne vojne operacije dobijeni su brojni dokumenti koji potvrđuju prirodu istraživanja koja su se sprovodila u ukrajinskim biolaboratorijima.

"S tim u vezi, želeli bismo da damo jedan prijateljski savet novinarima ovog portala - ako ste već preuzeli odgovornost da se pozabavite 'raskrinkavanjem', onda se potrudite bar da proverite sa priručnicima iz Vašingtona kako im ne biste protivrečili. I još nešto - bilo bi lepo pogledati vaš medijski izveštaj o tome koliko ste novca dobili od tih 80 miliona dolara koje su SAD izdvojile za antirusku propagandu. I već na osnovu odgovora na ovo pitanje biće moguće izvući zaključak o tome koliko je vaš resurs pouzdan", zaključuje se u komentaru ruske Ambasade u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu