Rusiji preti raspad? "Putin će iskoristiti sve snage. U pitanju je njegov život"

Kremlj će početi da se raspada ako Ukrajina ponovo preuzme Krim, rekao je krimski zvaničnik i predsednik Medžlisa krimskih Tatara Refat Čubarov.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Čubarov je ove tvrdnje izneo u intervjuu za ukrajinski Radio NV, koji je dao nakon izveštaja da Rusi beže sa Krima u susedni ruski Krasnodarski kraj jer se plaše da će Ukrajina na kraju osloboditi poluostrvo.

On je rekao i da će Putinova vlada početi da se ruši kako se ukrajinske oružane snage približavaju Krimu, dodajući da je Putinu to izuzetno važno.

"Ova ukrajinska teritorija je izuzetno važna za Putina. To je pitanje njegovog života, ne samo političkog“, rekao je Čubarov.

"Zbog toga je jasno da će Rusija, posebno u fazi neizbežnog poraza, iskoristiće sve svoje agente i sve svoje snage da zadrži Krim“.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je da će vratiti Krim, rekavši da je ukrajinska vojska "ciljala" da povrati Krim otkako je pripojen.

Britansko ministarstvo odbrane je 18. novembra u svojoj analizi ocenilo da Rusija pregrupiše svoje snage u pripremi za potencijalni ukrajinski upad na Krim. Oni su takođe izvestili da su ruske jedinice izgradile nove sisteme rovova u blizini granice sa Krimom.

Pročitajte još:

  • Sve o jučerašnjim događajima iz Ukrajine možete čitati OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu