NATO upozoren: Pazite! Na našim automobilima i telefonima...

Bukurešt -- Ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn, upozorio je da zemlje NATO moraju da paze da ne upadnu u novu stratešku zavisnost, ovaj put od Kine.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-DPA/Maurizio Gambarini
EPA-DPA/Maurizio Gambarini

Aselborn je, pred današnje sesije konferencije ministara spoljnih poslova NATO u Bukureštu, kazao da Kina ljudska prava tumači na svoj način.

Ocenio je dobrim što su američki predsednik Džo Bajden i nemački kancelar Olaf Šolc razgovarali sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

"Na istoj smo liniji kada je reč o ruskim pretnjama nuklearnim oružjem. Verujem da i Kina želi da se ovaj rat protiv Ukrajine završi i da ne dođe do nuklearne katastrofe", objasnio je Aselborn.

On je ukazao da u našim mobilnim telefonima i automobilima ima mnogo delova koji dolaze iz Kine i da je potrebno da se pripazi da ne dođe do nove zavisnosti.

Kritikovao je primenu sile protiv učesnika protesta u Kini, ističući da se u 21.veku građani ne mogu "staviti u jedan okvir i govoriti im da postoji samo jedna filozofija, i to državna".

"Ljudi teže ka slobodi, i Kinezi će to morati da spoznaju", naglasio je Aselborn. Rekao je da slike koje dolaze iz Irana i sada iz Kine nisu dobre slike u 21.veku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu