"Putin je očajan"

Ruski vazdušni udari na kritičnu infrastrukturu u Ukrajini znak su "očaja" ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je britanski ministar odbrane Ben Volas.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2022.

17:24

EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL

Volas je rekao da se "Ukrajinci bore da zaštite civilnu infrastrukturu nacije koju Putin namerno pokušava da uništi u nadi da će uništiti njihovu ekonomiju i naterati ih da teško pate tokom zime".

On je ustvrdio da su "napadi na civilnu infrastrukturu nezakoniti prema međunarodnom pravu" i dodao da "nećemo dozvoliti da ova vrsta zastrašivanja i brutalnosti bude uspešna".

"Očajan je jer mu vojska nije uspešna"

"Ovi udari pokazuju da je ruski predsednik očajan jer njegova vojska nije uspešna na prvim linijama fronta", rekao je Volas.

Ministar odbrane je takođe podsetio na nedavno rusko povlačenje iz grada Hersona na jugu Ukrajine, rekavši da je "interesantno" da je otpušteno jedan broj ruskih komandanata. „Mislim da Putin to sada pokušava da prikrije napadima na civilnu infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: