Vučić: "Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Bugarske.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/VASSIL DONEV
EPA-EFE/VASSIL DONEV

"Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gde god može, a naša politika je definisana zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost", rekao je Vučić.

"Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom, potrebno da se rukovodstvo rukovodi zdravim razumom i da u najvećoj krizi spase svoju zemlju", dodao je on.

Komentarisao i naslovnicu hrvatskog medija gde je prestavljen kao Hitler

O napadima iz Hrvatske, Vučić kaže da nema s tim problem i da je to sloboda medija, kao i da je svojevremeno bilo napada medija na Angelu Merkel."Zamislite da oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali, o tome govore sa onima koji su se protiv njega borili od prvog dana", rekao je Vučić.

Vučić ističe da je ključno da prežive kompanije u Srbiji, a potom je govorio o geopolitičkoj situaciji, i istakao da bi rusko pripajanje četiri ukrajinske oblasti moglo imati teške posledice po nas.

"Osim što postoji navijački diskurs u našoj zemlji gde 80 ljudi navija za Rusiju, a ostali za Ukrajinu. I jedni i drugi kažu da se srpski interesi štite podržavanjem nekih drugih. To je laž, srpski interesi se štite samo ako brinete o Srbiji, a ne o nekom drugom. To ne možete da izmenite, i ja neću da se dodvoravam nikome. Strasti su suviše jake kod nas, i emocije ne možete da pobedite. Potrebno je da se rukovodstvo ne vodi emocijama nego razumom", kaže Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu