"Ovo je istinski, ovo nije vežba"; "Jan" je sve jači i približava se

Uragan ''Jan'' postajao je sve jači dok se danas približavao zapadnom delu Kube, a kada u sredu bude stigao do obale Floride biće još snažniji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2022.

19:34

Ilustracija: Shutterstock/APHITHANA

Vlasti na Kubi danas su obustavile nastavu u provinciji Pinar del Rio i planirale evakuaciju dok se ''Jan'' približavao najzapadnijim provincijama ostrva, a obustavljen je i železnički saobraćaj, prenosi AP.

''Kuba očekuje jake uraganske vetrove, po život opasne olujne udare i obilne padavine", rekao je specijalista američkog Nacionalnog centra za uragane Danijel Braun.

Nakon što ''Jan'' pogodi Kubu očekuje se da iznad toplih voda Meksičkog zaliva dostigne jačinu četvrte kategorije, s najvećim vetrovima brzine od 225 kilometara na čas pre nego što pogodi deo obale Floride, uključujući oblast Tampa Bej.

Direktor za vanredne situacije okruga Hilsboro Timoti Dadli naglasio je danas u Tampi, govoreći o pripremama za oluju, da je treba tretirati veoma ozbiljno.

"Ovo je istinski, ovo nije vežba", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: