Da li bi ti sine Putinovog portparola išao malo u rat? VIDEO

Nakon što je Putin naredio delimičnu mobilizaciju, poznati ruski jutjuber pozvao je sina portparola Kremlja i predstavio se kao vojni komesar.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 22.09.2022.

08:53

Da li bi ti sine Putinovog portparola išao malo u rat? VIDEO
Foto: EPA-EFE/ SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Kako prenosi ruski portal Insajder, Dmitri Nizovcev, voditelj Popularne politike, Jutjub kanala koji su osnovali simpatizeri najpoznatijeg ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, nazvao je Nikolaja Peskova, sina portparola Kremlja Dmitrija Peskova, i glumio da je vojni komesar koji ga zove zbog mobilizacije.

Nizovcev je Nikolaju Peskovu rekao da mu je poslat poziv da se sutra ujutro javi u nadležnu kancelariju za mobilizaciju, ali je mladi Peskov to odbio.

"Morate da razumete, ako znate da sam ja gospodin Peskov, koliko pogrešno je da ja odem tamo. Ukratko, ja ću to rešiti na drugom nivou", rekao je Nikolaj Peskov.

Takođe je odbio i da da pristanak da se upiše kao dobrovoljac. .

"Moram da shvatim o čemu se ovde radi i koja su moja prava. To da me sutra odvedu - verujte mi, to ne treba ni meni, ni vama. Nemam problem s tim da branim svoju domovinu, ali moram da razumem zašto se moram tako brzo pojaviti tamo. Govorim o određenim političkim nijansama", rekao je Nikolaj Peskov.

Sin Putinovog portparola je voditelju koji je glumio vojnog komesara i sve snimao, rekao da ne želi biti naveden kao dobrovoljac u službenim dokumentima: "Napraviću ono šta mi kažu. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin, op.a.) kaže da moram ići tamo, ići ću. Ja nisam običan vojnik", rekao je sin Dimitrrija Peskova.

Međutim, nemoguće je potvrditi da li je pozbati ruzski jutjuber zaista razgovarao sa sinom portparola Kremlja, ili je i to samo "predstava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: