Specijalci tzv. kosovske policije stigli na Jarinje, KFOR "primećen"

Tri hamera i nekoliko džipova sa pripadnicima specijalnih snaga Kosovske policije stiglo je na novi punkt koji se nalazi kod administrativnog prelaza Jarinje.

Izvor: Novosti
Podeli
Ilustracija, foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Ilustracija, foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Na ovom punktu koji se još dograđuje (proširuje se asfalt i nasipa nekoliko metara u dubinu) juče je "dežurala" posada sa jednim oklopnjakom, a jutros samo prepodneva smena Pogranične policije.

Američki pripadnici Kfora su stacionirani na dva punkta u opštini Leposavić.

"Kosovo onlajn" navodi da pripadnici Kfora nisu zaustavljali niti kontrolisali saobraćaj, kao što to nisu činili ni u prethodnim danima, a ovaj portal ističe da deluje kao da im je namera samo da budu primećeni.

Nove snage kosovskih policajaca i svakosatna krstarenja putevima na severu Kosova i Metohije unose nemir među srpsko stanovništvo. Tenzije su gotovo opipljive, uprkos postignutom sporazumu o ličnim dokumentima i uveravanja međunarodnih medijatora da da se mir mora sačuvati i da Priština neće povući jednostranu primenu mere o tablicama, prenose mediji.

"Ne verujemo im i nećemo verovati", nepodeljeno je mišljenje Srba u severnim, kosmetskim opštinama.

"Da Priština nema nekakav plan, ne bi ovamo gomilala do zuba naoružane specijalce."

Sagovornici "Novosti" pričaju da se ponekad čak po dva oklopna vozila zaustave ispred njihovih kuća, izlaze s dugim cevima na put, zaustavljaju vozila i kontrolišu.

Uporedo sa snagama koje na Sever šalje Kurti, u ovom delu Kosmeta pojačano je i prisustvo Kfora. Na dva kilometra od nove baze (utvrđenja) specijalnih snaga policije prema Leposaviću, dežuraju američki pripadnici međunarodne vojske. Deluju gotovo nezainteresovano čak i kada se kod njihovog punkta zaustave automobili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu