"Ovo nasilje objava je rata državi"; Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi i eksploziji

Najmanje pet osoba je poginulo, 15 je povređeno, a više je nestalo u ekvadorskom lučkom gradu Gvajakilu u pucnjavi i eksploziji, saopštile su danas vlasti te .

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.08.2022.

20:37

Tanjug/AP Photo/ Magdalena Moreira

Tužilaštvo Ekvadora je na Tviteru saopštilo da prikupljaju dokaze kako bi utvrdili uzrok i motiv napada u naselju Kristo del Konsuelo u gradu Gvajakilu, preneo je AP.

Ministar unutrašnjih poslova Patrisio Kariljo objavio je na Tviteru da pripadnici organizovanog kriminala u Ekvadoru ''''sada napadaju eksplozivnim napravama''''.

"Ovo nasilje objava je rata državi. Ili ćemo se ujediniti da se suočimo sa tim ili će cena za društvo biti još veća", napisao je Kariljo.

U Gvajakilu, koji se nalazi 270 kilometara jugozapadno od glavnog grada Kita, česte su pucnjave i ubistva članova rivalskih bandi za koje se veruje da su povezane sa nacionalnom i međunarodnom trgovinom drogom, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: