Javna beseda episkopa šokirala: Pozvao na napad na gejeve i pomenuo Brnabićkine roditelje – "Koljači" VIDEO

Na internetu je osvanula skandalozna javna beseda episkopa banatskog Nikanora koji u njoj proklinje premijerku Srbije Anu Brnabić.

Izvor: Blic
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Njene roditelje naziva koljačima i poziva na oružano nasilje protiv pripadnika LGBT populacije.

Episkop Nikanor je tokom besede praktično govorio o predstojećem Juroprajdu, koji će se u septembru održati u Beogradu. Deo obraćanja posvetio je premijerki Brnabić, koju nije eksplicitno imenovao, ali je sasvim jasno na koga je mislio.

"Ako (njeno) ime izgovorim, onda ne mogu ime božije izgovarati. Dozvolila je da njezin rođeni brat bude otac njenog sina! Hoćemo li to tu prihvatiti, a vi znate o kome ja govorim to. Nit je naše vere, nit je našega porekla, nego neprijatelj! Njezini dedovi i roditelji su bili koljači srpskoga naroda! I ona danas da nam propoveda, da nema ni oca, ni majke, nema dece... Čija su to deca?", izgovorio je Nikanor.

Nikanor je zatim otvoreno pozvao na oružani obračun sa LGBT populacijom na predstojećem Juroprajdu.

"Ustaćemo svi protiv toga. Ja prvi ovog momenta ustajem, već sam ustao! Ustajem i kunem! Prokleću sve one koji budu učestvovali u tako nečemu. Ja toliko mogu, da imam oružje, i to bi upotrebio, i tu silu bi upotrebio, samo da ga imam, ali ga nemam", rekao je Nikanor, dodavši da mu sada oružje "verovatno neće dati, kada čuju da bi izašao sa oružjem, a izašao bi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu