U podne sirene odjeknule Sarajevom, oglasila se Civilna zaštita: "Greška"

Greškom sarajevske opštine Centar u podne su se oglasile sirene, što je uznemirilo brojne građane.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.08.2022.

14:26

U podne sirene odjeknule Sarajevom, oglasila se Civilna zaštita:
Ilustracija: Shutterstock/Boris Stroujko

Iz operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo pojasnili su da je u pitanju greška opštine Centar, prenela je sarajevska televizija N1.

Operativni centar kantonalne Civilne zaštite, kazali su, bio je 'zatrpan' pozivima građana zbog ovog slučaja, iako ovakva pitanja nisu u njihovoj nadležnosti.

“Ovim putem obavštavamo javnost da su sirene oglašene greškom bez potrebne najave i upozorenja. Sirena je bila programirana da se oglasi prošlog meseca, odnosno 11. jula u 12 sati u znak sećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Greškom je ostalo isto programiranje i za ovaj mesec", naveli su iz opštine Centar.

Građanima su poručili da razloga za brigu nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: