Zaharova odgovorila diplomati SAD: "Plašim se da pitam... A Beograd?"

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je koliko Amerikanci plaćaju za obnovu zemalja koje je uništila upravo SAD.

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2022.

20:02

Zaharova odgovorila diplomati SAD:
Foto: Profimedia

"Plašim se da pitam koliko građani SAD plaćaju obnovu Iraka? A Beograda? Majkl, kada Bajdenova administracija planira da uvede sličnu zakonodavnu inicijativu da se obeštete zemlje u kojima su SAD napravile klanicu? Verovatno odmah posle izbora u Kongresu", napisala je Zaharova na Telegramu, komentarišući inicijativu bivšeg ambasadora SAD u Rusiji Majkla Mekfola da se Rusima "naplati“ za putovanja u "slobodne zemlje“.

Mekfol tvrdi da svaki Rus koji dobije vizu za putovanje u "slobodnu zemlju“ mora da plati "dodatnu taksu ili porez“.

Bivši ambasador je siguran da prikupljena sredstva treba usmeriti u poseban fond za obnovu Ukrajine. Nakon početka specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, neki evropski političari su predložili da se Rusima ograniči izdavanje šengenskih viza.

Među njima su Češka Republika, Estonija, Letonija, Litvanija, Rumunija, Poljska i Holandija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: