Vučić o izvozu srpskog oružja: Nastavićemo da prodajemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi, prisustvovali su prikazu sredstava naoružanja Vojske Srbije.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Predsednik Vučić je obišao naoružanje sa predsednikom Egipta, kome su naši stručnjaci objasnili o kakvoj vrsti naoružanja je reč.

Srpski i egipatski predsednik su prvo krenuli u obilazak topova, a nakon toga su obratili pažnju na puške, pa na vozila i na kraju "glavna" je bila "Nora".

"Ljudi u Srbiji treba da budu sigurni da njihovo državno rukovodstvo vodi računa o interesima ove zemlje i vodićemo računa da zima prođe što bezbolnije", rekao je Vučić.

"Mi imamo svoju politiku i ona se ne menja. 150 dana imamo isti stav. Vodimo računa o svojim interesima i ne dodvoravamo se nikome. Mi nismo deo EU i lako je dizati dreku protiv nekoga ko je mali", dodao je srpski predsednik.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Nakon obilaska oružja predsednici su prešli na vozila, a Vučić je naglasio da se "Miloš" i "Mali Miloš" prave u našim fabrikama.

"Moj problem u tome je što nisam zainteresovan za svoju karijeru koliko sam zainteresovan za Srbiju. Da sam u drugoj situaciji i rekao bih vam nešto od pre 40 godina, a sada znam šta da kažem: "use i u svoje kljuse", rekao je Vučić.

"Ceo svet je zainteresovan. Svi kupuju oružje od nas. Konačno neka šansa za "Krušik". Ceo svet je zainteresovan, svi kupuju sve, svima sve treba sada, kupuju municiju od nas. Prodajemo oružje zato da bismo bolje živeli, da bismo imali plate i penzije Nastavićemo da prodajemo svakome ko će da plati svojim novcem ono što mi prodajemo. To je pitanje opstanka Srbije", dodao je srpski predsednik.

On je zatim svoj egipatskom kolegi skrenuo pažnju na bacač granata 40 milimetara, za koji sve više raste interesovanje. Nakon toga skrenuo je pažnju svom kolegi na "Noru".

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Egipatski predsednik boravi u Srbiji u trodnevnoj zvaničnoj poseti, i to 35 godina nakon što je Hosni Mubarak posetio našu zemlju 1987. godine.

Vučić je juče priredio svečani doček, sa vojnim počastima ispred Palate Srbija za predsednika Egipta, a zatim je usledio sastanak u četiri oka dvojice zvaničnika.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu