B92.net saznaje: 300 radnika "Fijata" blokiralo auto-put – odbili razgovor sa premijerkom VIDEO/FOTO

Radnici kragujevačkog "Fijata" blokirali su u 13.10 auto-put kod Centra "Sava" u Beogradu u oba smera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92.net
Foto: B92.net

Kako saznaje B92.net, radnici su prethodno odbili predlog premijerke da danas dođu na razgovore u Vladu Srbije u 16.30.

Prvo su tražili otpremninu od 1.000 evra, a onda 2.000 po godini radnog straža, što je 10 puta više nego što dobijaju drugi radnici u Srbiji.

Odbili su predlog Fijata da dobiju po 17.000 evra, minimalnu platu od 800 evra mesečno i da imaju garantovan posao kada se u Srbiju vrate.

Deo radnika kragujevačkog "Fijata" je u nekolika autobusa stigao danas u Beograd na protest. Kako su rekli, odlučili su da blokiraju Gazelu.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Njih su ispred Sava centra dočekali političari iz koalicije Moramo – Biljana Stojković, Dobrica Veselinović, Aleksandar Ćuta Jovanović, Nebojša Zelenović, kao i funkcioneri Narodne stranke Stefan Jovanović i Miroslav Aleksić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da su radnici Fijata u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umesto da nastave pregovore sa Vladom i poručila im da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.

"Ja sam tu, znaju gde sam, tu sam za njih, dan, noć, vikend, kako god... Ne vidim šta traže na ulici umesto u Vladi", poručila je Brnabićeva.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Rekla je da radnici Fijata nisu sačekali da se završi proces prijavljivanja za rad u inostranstvu.

"Želimo da radnici budu zadovoljni, da obezbedimo te porodice, ali oni su pre nego što je završen proces prijave, izašli i rekli da su pregovori sa Vladom gotovi. Ne mogu nikog da nateram da razgovara i pregovara", navela je premijerka.

Na pitanje novinara šta radnici mogu da očekuju kada je reč o otpremninama, premijerka je rekla da je to stvar međusobnog razgovora, a ne razgovora preko medija.

Napominje da su radnici izašli na ulicu i rekli da su pregovori propali.

"Žele da idu na ulicu pre nego što hoće da dođu u Vladu da razgovaramo. Bukvalno su napustili pregovore koji su bili u toku", istakla je Brnabićeva.

Saobraćaj se u ostatku grada odvijao usporeno, a na Brankovom mostu – bile su gužve u smeru ka Starom gradu.

Na Autokomandi je bila gužva na mostu.

Obustavljena blokada

Foto: B92
Foto: B92

Kako saznaje B92.net, blokada, koja je trajala nekoliko sati, sada je obustavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu