Lukašenko: Preduzimamo nestandardne mere

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je neophodno jačati ekonomske veze sa Rusijom u uslovima sve snažnijih sankcija Zapada.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite OVDE.

"Sada je jasno – Rusiju će gušiti do krajnjih granica, a istovremeno i nas kako Rusija ne bi mogla da zaobiđe sankcije preko Belorusije. Takva je situacija", rekao je Lukašenko, prenosi Belta.

Kako je dodao, trenutna situacija oko Belorusije, pogotovo u sferi ekonomije, diktira potrebu da se preduzmu nestandardne mere.

"Jasno je da je u ovoj situaciji Rusija naš glavni partner. Pridajemo poseban značaj radu na ruskom tržištu, to nije tajna", istakao je beloruski lider.

Vlada zemlje mobilizuje sve resurse kako bi se efikasno delovalo u istočnom pravcu, dodao je Lukašenko.

"To ne znači da treba da zaboravimo i druga tržišta – i tržišta zemalja u razvoju, i naša tradicionalna tržišta, tržišta EU, SAD. Ali sada ne možemo tamo efikasno da radimo kao što smo radili do uvođenja tih paketa sankcija", istakao je Lukašenko, naglašavajući da se u tom smislu Rusiji poklanja posebna pažnja.

Ranije je premijer Belorusije Roman Golovčenko izjavio da su zapadne sankcije blokirale izvoz beloruskih proizvoda u zemlje Evropske unije i Severne Amerike za 16-18 milijardi dolara godišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu