"Specijalna operacija Kremlja u Ukrajini je gotova. Počeo je Treći svetski rat" VIDEO

"Specijalna operacija" Kremlja u Ukrajini je privedena kraju i počeo je "Treći svetski rat", rekla je voditeljka na ruskoj državnoj televiziji.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2022.

12:57

Ilustracija: Shutterstock/Svet foto

Obraćajući se gledaocima u emisiji Rusija-1, Olga Skabejeva je nagovestila da se Rusija sada nalazi u situaciji u kojoj će morati da "demilitarizuje" NATO.

"Možda je došlo vreme da se prizna mogućnost da je ruska specijalna operacija u Ukrajini završena", rekla je ona.

"U smislu da je počeo pravi rat. Štaviše, to je treći svetski rat. Primorani smo da demilitarizujemo ne samo Ukrajinu, već i ceo NATO". Prošle nedelje, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da je Ukrajini sada potrebno teško naoružanje za efikasnu borbu protiv ruskih osvajača u istočnoj Ukrajini. Kuleba je rekao i da mirovni pregovori sa Rusijom zapravo nisu u toku.

Međutim, američki predsednik Džo Bajden juče je odbacio izveštaje da SAD razmatraju slanje raketnih sistema dugog dometa Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: