Utorak, 31.05.2022.

12:57

"Specijalna operacija Kremlja u Ukrajini je gotova. Počeo je Treći svetski rat" VIDEO

"Specijalna operacija" Kremlja u Ukrajini je privedena kraju i počeo je "Treći svetski rat", rekla je voditeljka na ruskoj državnoj televiziji.

Izvor: Jutarnji list

Ilustracija: Shutterstock/Svet foto

Obraćajući se gledaocima u emisiji Rusija-1, Olga Skabejeva je nagovestila da se Rusija sada nalazi u situaciji u kojoj će morati da "demilitarizuje" NATO.

"Možda je došlo vreme da se prizna mogućnost da je ruska specijalna operacija u Ukrajini završena", rekla je ona.

"U smislu da je počeo pravi rat. Štaviše, to je treći svetski rat. Primorani smo da demilitarizujemo ne samo Ukrajinu, već i ceo NATO". Prošle nedelje, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da je Ukrajini sada potrebno teško naoružanje za efikasnu borbu protiv ruskih osvajača u istočnoj Ukrajini. Kuleba je rekao i da mirovni pregovori sa Rusijom zapravo nisu u toku.

Međutim, američki predsednik Džo Bajden juče je odbacio izveštaje da SAD razmatraju slanje raketnih sistema dugog dometa Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: