"SAD ne veruju da Putin želi da napadne NATO"

Sjedinjene Američke Države ne veruju da ruski predsednik Vladimir Putin želi da uđe u vojni sukob sa NATO-om.

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2022.

18:44

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

To je danas izjavio američki sekretar odbrane Lojd Ostin

"Uzimajući u obzir Putinovu računicu, moje mišljenje je da Rusija ne želi da napadne NATO", izjavio je Ostin tokom obraćanja Kongresu, prenosi Rojters.

Lojd je dodao da Moskva ni tri meseca nakon početka sukoba nije ostvarila svoje ciljeve, navodi britanska agencija. Podsetimo, pružajući podršku Ukrajini i jačajući sopstvenu odbranu, NATO nastoji da umanji rizike od direktnog sukoba sa Ruskom Federacijom, rekao je ranije danas Mirča Džoana.

"Moramo se pobrinuti da, podržavajući Ukrajinu, jačanjem odbrane NATO, ne stvaramo rizik od eskalacije ka ratu između NATO i Rusije", rekao je zamenik generalnog sekretara Alijanse Džoana u Vašingtonu, prenela je agencija RIA novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: