Nuklearni rat u službi klikova i širenja straha

Rano ujutru 24.2.2022. godine ruska vojska napala je više gradova u Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

12:45

Nuklearni rat u službi klikova i širenja straha
EPA-EFE/ALISA YAKUBOVYCH

Od toga trenutka mediji intenzivno izveštavaju o ratu koji se odvija u ovoj zemlji. S vremena na vreme, u kontekstu ovog sukoba pominje se i mogući nuklearni rat.

Na našem portalu objavljen je članak u kojem se govorilo o mogućnosti nuklearnog napada Rusije na Ukrajinu pri čemu je naslovom članka, kombinovanim s ilustracijom, sugerisan zaključak da se nuklearni napad već desio.

U prvobitnoj, a sada ispravljenoj, verziji se navodila izjava Aleksandra Gruškora, zamenika ministra spoljnih poslova, koji je odgovarao na pitanje da li je i pod kojim uslovima moguća upotreba nuklearnog oružja.

Takođe, prenose se i navodi agencije RIA Novosti da zvanični principi ruskog vojnog razmeštanja dozvoljavaju upotrebu nuklearnog oružja ako se ono, ili neke druge vrste oružja za masovno uništenje, koriste protiv Rusije ili ukoliko se ruska država suočava sa egzistencijalnom pretnjom od konvencionalnog oružja.

Šta je rekao Gruško?

Aleksandar Gruškor je odgovorio na pitanje da li bi Rusija isključila mogućnost preventivnog taktičkog nuklearnog napada na Ukrajinu.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova je rekao da je odluka o mogućoj upotrebi nuklearnog oružja jasno obrazložena u vojnoj doktrini Rusije.

"Mi imamo našu vojnu doktrinu - tamo je sve zapisano", rekao je Gruško, navodi se u izveštaju novinske agencije RIA koji je preneo Rojters.

(ovo je ispravka prethodno objavljenog članka iz kog se pogrešno moglo naslutiti da postoji opasnost od nuklearnog napada na Ukrajinu)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: