"Kad si pravio toliku decu, onda kupi autobus"; oca petoro dece šokirale reči policajca FOTO/VIDEO

Požega -- Porodica sa troje i više dece u Srbiji je iz godine u godinu sve manje.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Ipak, Alempijevići iz sela Prilipac kod Požege prkose toj statistici. Nataša i Borivoje, iako jako mladi, već imaju petoro zdrave dece, koja uveseljavaju svaki njihov dan. Kažu, srećni su i zadovoljni, ali sasvim slučajno upravo zbog velike porodice vrlo često se nađu u problemu.

"Porodica je velika i treba dosta novca da se preživi. Srećni smo jer imamo našu kuću i automobil, ali onaj skroman i običan, koji sam mogao da priuštim štedeći godinama. Međutim, kad krenemo kod doktora moramo svi je, jer je kuća udaljena od grada i stariju decu ne smem ostaviti samu. Mi se spakujemo u vozilo bez problema, ali nas policija obavezno zaustavi i piše kaznu jer je u kolima sedam osoba", priča za Rinu otac Borivoje.

Shvata da je bezbednost u saobraćaju najvažnija, ali je trenutno u jako nezavidnoj situaciji. Novca za veći auto nema, a decu mora povesti na pregled. Sve vreme vozi po ograničenju i ne pravi prekršaje. Ono što ga je, kako kaže, najviše zabolelo jeste komentar jednog saobraćajnog policajca prilikom zaustavljanja.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Dam ja njemu moja dokumenta, a on meni da nisam normalan. Kaže, da kad sam već pravio toliku decu, treba da kupim autobus da ih vozim. Ja ućutim šta ću, ali duša me je u tom trenutku zabolela i grlo mi se steglo. Nije da ja vozim svu decu iz obesti nego zato što tako moram. Da imam novca sigurno bih kupio veći auto. Moja deca su moje najveće bogatstvo. Radim po ceo dan kako bih im obezbedio sve što treba i kad dođem kući i kad mi potrče u zagraljaj, sve zaboravim i kao da se ponovo rodim", kaže ovaj otac petoro dece.

Najstariji sin Milorad ima devet godina, zatim Darko sedam, Anđela četiri, Ivana dve, i mezimac svih najmlađi Mladen ima svega šest meseci. Sredinom oktobra preselili su se iz udaljenog ariljskog sela Visoka u požeški Prilipac. Tu su se skućili kako bi deci olakšali život i školovanje. Vredno rade i, iako nije bilo lako, obezbedili su ono osnovno. Ne žale se već idu korak po korak.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Navikli smo da radimo. Muž je zaposlen, a ja imam posla oko stoke. Ovo gde smo sada za nas je mali skromni raj, deca nam rastu u zdravom okruženju. Srećni smo i blagosloveni sa petoro dece, to je bila Božija volja da postanemo velika porodica. Obaveze su ogromne, ali i sreća. Sve stignemo i da namirimo stoku, učimo sa njima i da se igramo", kaže majka Nataša, za koju se može reći i da je prava žena hrabrost jer ima samo 27 godina, a već petoro dece.

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu