Subota, 05.02.2022.

23:30

Premijer Perua podneo ostavku posle četiri dana

Peruanski premijer Ektor Valer saopštio je danas da napušta funkcju samo četiri dana nakon što je imenovan, posle navoda da je tukao svoju ćerku i pokojnu ženu.

Izvor: Tanjug

Premijer Perua podneo ostavku posle četiri dana
Ilustracija: Profimedia

To primorava predsednika Pedra Kastilja da imenuje novu vladu, četvrtu za šest meseci, javlja Rojters.

Predsednik Kastiljo je saopštio u petak da će rekonstruisati kabinet, u svetlu kompromitujućih navoda o Valeru, ali se nije izjasnjavao da li će premijer zbog toga otići sa funkcije.

Kako se navodi, Kastiljo sada mora da imenuje svoj četvrti kabinet za samo šest meseci, u koji će, kako je rekao, biti uključeni predstavnici više političkih grupacija, ali nije poznato kada će to uraditi.

Njegov prvi premijer bio je lider stranke krajnje levice, koga je u oktobru zamenio političar umerene levice, pre nego što je Kastiljo imenovao Valera ove nedelje.

Valer je poslanik i konzervativni katolik koji se kandidovao za desničarsku partiju pre nego što je prebegao da se pridruži kongresnom bloku koji je prijateljski sa Kastiljom, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: