Vučić o najavljenim blokadama: "Dobili smo tri zahteva – ispunjeni su"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Novom Sadu osvrnuo na najavljene nove blokade.

Izvor: B92

Petak, 10.12.2021.

11:04

Vučić o najavljenim blokadama:
Foto: Profimedia

"Uvek sam se trudio i uvek sam mislio da će nekoga, kada dođe na ovako važne događaje, da interesuju ulaganja, kako smo doveli investitora. Na moju veliku žalost, to nisu pitanja", kazao je.

Rekao je da ljudima sada, kada žive bolje, zahtevi rastu.

"Do pre nekoliko meseci niko nije pitao za ekologiju, već kako će da prežive. Danas, kada se živi mnogo bolje nego nekada, kada je prosečna plata veća od one iz 2012. godine, e, sada se govori o ekonomiji. Već u decembru prosečna plata će biti iznad 600 evra. Danas, kada žive neuporedivo bolje, dobro je da se vidi da zahtevi rastu. Nije baš uvek fer prema onima koji su se borili, ali je opet dobro da se bavimo pitanjima koja su karakteristična za najrazvijenije zemlje", rekao je Vučić.

"Što se ekologije tiče, mi smo dobili tri zahteva, svi zahtevi su ispunjeni, a novi zahtevi su politički i to svi ljudi znaju", kazao je predsednik.

Vučić je naglasio da je slušao naraod koji je direktno ugrožen, i da za to šta kažu političari nije zainteresovan.

"Uradili smo sve što je bilo moguće, a čak i neke političke hirove ispunili, ono što danas radimo sa Zakonom o referendumu", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: