Ponedeljak, 26.04.2021.

11:35

Od koronavirusa preminulo dete iz Vranja

Dete staro samo devet godina iz Vranja koje je bilo zaraženo koronavirusom preminulo je u KC Niš.

Izvor: B92

Od koronavirusa preminulo dete iz Vranja
Foto: Shutterstok/Tong_stocker

Reč je o detetu D. P. starom devet godina iz Vranja, koje je 8.4.2021. primljeno na Kliniku za dečje interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene Sars-CoV-2 infekcije. Kako je saopštio KC Niš, dete je preminulo sinoć.

"Pacijent je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti stavljen na aparat za mehaničku ventilaciju (respirator) i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekonvalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25.04.2021. U toku noći 26.04.2021. došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije ali nažalost pacijent nije na njih odreagovao", navodi se na sajtu Kliničkog centra Niš.

Inače, pacijent je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije kovidom i te bolesti su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu, navodi se na kraju teksta.

Podsetimo, prošle sedmice takođe od posledica zaražavanja koronavirusom preminulo je novorođenče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: