"Putin učtivo"

Predsednik Rusije Vladimir Putin je učtivo i diplomatski reagovao na "nečuvenu retoriku bez presedana" Džozefa Bajdena izrečenu u intervjuu za ABC.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2021.

19:22

EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

To je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za Grejt gejm tok-šou na TV kanalu Jedan.

"Ono što smo čuli u intervjuu američkog predsednika Džoa Bajdena za ABC je bila nečuvena retorika bez presedana", rekao je Lavrov, preneo je TAS.

Reakcija ruskog predsednika bila je diplomatska i učtiva, istakao je šef ruske diplomatije.

Bajden je intervjuu za ABC upozorio da će ruski predsednik "platiti cenu" nakon novog izveštaja američke obaveštajne zajednice, u kojem je zaključeno da je Kremlj bio umešan u izbornu trku u Beloj kući 2020. godine.

On je rekao da je Putinu u januaru, tokom njihovog prvog razgovora, kao kolega, rekao da treba da očekuje posledice zbog potencijalnih pokušaja da se umeša u najnovije predsedničke izbore.

"Dugo smo razgovarali on i ja", rekao je Bajden i dodao da Putina relativno dobro poznaje.

Prema njegovim rečima, razgovor je započeo i on je rekao: "Znam ja vas i vi znate mene. Ako utvrdim da se ovo dogodilo, budite spremni".

Bajden je odbio da detaljno objasni posledice sa kojima bi Putin mogao da se suoči, rekavši: "Uskoro ćete videti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: